Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no

Avsluttede arkivserier

Avsluttede papirbaserte arkivserier som ikke er avlevert til depot oppbevares i kommunens bortsettingsarkiver i hhv  Rådhusgata 26 og Gyldengården 23.

Avsluttede digitale arkiver oppbevares som historiske arkivdeler i kommunens sak/arkivsystem til bruk i løpende saksbehandling.  Det er avlevert uttrekk til kommunens arkivdepot slik at disse bevares for ettertiden.

Avsluttede elektroniske arkiver for klientsaker er levert depot som databasedump i forbindelse med at systemene er koblet mot arkivkjerner. Papirarkivet tilknyttet de klientsystemene avleveres suksessivt etter hvert som de går ut av administrativ bruk.

Kommunens byggesaksarkiv for perioden fra ca 1890 til 2003 er digitalisert. Digital versjon er tilgjengelig via WebLager fra Dansk Scanning as. Offentlig versjon er også tilgjengelig for innbyggere. Byggesaksarkivene og øvrige eiendomssaker for perioden 2004 til dd er tilgjengelig for innbyggere i egen innsynsløsning -  Innbyggerinnsyn i eiendomssaker  Kommunen har digitalisert ytterligere arkiver innen teknisk sektor. Disse er tilgjengelig for saksbehandlerne via systemet BraArkiv fra Geomatikk as. Begge leverandører har arkivløsning iht NOARK 5-standard. Papirversjon av både byggesaksarkivet og de øvrige arkivene fra teknisk sektor er overført depot for bevaring i originalformat.

Arkivportalen

IKAVA  registrerer i Arkivportalen hvilke arkiver som er overført depot etter hvert som disse mottas. Arkivportalen er likevel ikke oppdatert da kommunen har avtale om et større ordningsprosjekt (5-årig) der IKAVA ordner og katalogiserer arkiver. Disse blir først registrert i Arkivportalen når de er ferdig ordnet. Det er på gang med nytt ordningsprosjekt i forbindelse med nedleggelse av kommunen pr 31.12.2019.

Oversikten under må derfor ses i sammenheng med dette.

Bortsettingsarkivene - arkivliste på stykkenivå

Det foreligger ikke arkivliste på stykkenivå (pr boks) for arkivmaterialet som står i bortsettingsarkivene. I forbindelse med kommunesammenslåing vil det bli avsatt midler i handlingsprogram for Kristiansand kommune for et nytt ordningsprosjekt der vårt interkommunale arkivdepot (IKAVA IKS) sørger for ordning og katalogisering av materialet.  Listene vil fortløpende gjøres tilgjengelig via Arkivportalen.

Historiske digitale arkiver

Digitale arkiver som er avsluttet er avlevert som arkivuttrekk til arkivdepot. Når det gjelder alle basene som skal avsluttet pr 31.12.2019 vil det bli bevilget midler i handlingsprogram for Kristiansand kommune for å ta arkivuttrekk iht Noark 5-standard og databasedump der det er aktuelt . Arbeidet inngår i prosjektet der de digitale avsluttede arkivene skal tilgjengeliggjøres via arkivkjerner til bruk i saksbehandlingen for ny kommune.  

Laster...